همانطور که مصرف افراطی هر ماده ای هر چند پر خاصیت ترین مواد باعث ایجاد مشکلاتی میشود، مصرف بیش از حد عسل در زمان بارداری میتواند عوارض جانبی زیر را به همراه داشته باشد.
۱ – حساسیت بدن به انسولین را کم میکند: مصرف بیش از حد عسل میزان قند خون را بالا می برد و تاثیر انسولین روی بدن را پایین می آورد. مصرف بیش از ۲۵ کرم قند فروکتوز در روز هنگام بارداری میتواند خطرناک باشد.
۲ – باعث گرفتگی میشود: مصرف بیش از حد عسل منجر به گرفتگی عضلات داخلی شکم، اسهال، یبوست و نفخ میشود. مصرف بیش از اندازه عسل بدن شما را اسیدی میکند و روی مجرای گوارشی تاثیر میگذارد و باعث پایین آمدن سرعت گوارش میشود.
میزان مناسب مصرف عسل برای خانم های باردار
سه تا پنج قاشق (۱۸۰ تا ۲۰۰ کالری) عسل در روز مشکلی ایجاد نمیکند از آنجایی که هر قاشق تقریبا ۶۰ کالری دارد. کالری بدست آمده از قند های ساده نباید بیش از ۱۰٪ کالری مورد نیاز بدن هنگام بارداری ( که حدود ۱۸۰۰ تا ۲۴۰۰ کالری در روز است) را تشکیل دهد.
نکات مهم درباره مصرف عسل برای خانم های باردار
عسل را به روش های زیر نباید مصرف کنید:
- عسل را به نوشیدنی های داغ اضافه نکنید زیرا آنزیم های مفید آنرا از بین میبرند. بهتر است عسل را به آب ولرم یا گرم اضافه کنید.
- عسل را نباید با پوست توفو یا توفو مصرف کرد چون تاثیر آن برعکس خواهد بود و باعث مسمومیت غذایی میشود.
راهنمایی در انتخاب عسل:
اگر کیفیت عسل خوب باشد، معمولا خوردن آن حتی برای خانم های باردار مشکلی ایجاد نمیکند.
- مطمئن شوید عسلی که مصرف می کنید مربوط به تغذیه زنبور بر روی گل و گیاه و کاملا طبیعی باشد.
- عسل خام و مورد اطمینان انتخاب کنید که حداقل فرآوری روی آن انجام شده باشد.